سرعت اینترنت در ژاپن به ۱۲۵ هزار گیگابایت در ثانیه رسید

نگار علی- پژوهشگران ژاپنی موفق شدند رکورد جهانی سرعت اینترنت را بشکنند؛ آن هم با انتقال داده‌ای باورنکردنی: بیش از ۱۲۵ هزار گیگابایت در هر ثانیه! این سرعت خیره‌کننده، چهار میلیون برابر میانگین سرعت اینترنت کاربران آمریکاست و به‌گفته‌ی برخی منابع، با چنین سرعتی می‌توان کل محتوای «آرشیو اینترنت» را در کمتر از ۴ دقیقه دانلود کرد.

اینترنت نوری از نوع آینده

این موفقیت در نتیجه‌ی توسعه‌ی نسل جدیدی از کابل‌های فیبر نوری توسط مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) به دست آمده است. کابل جدید، داده‌ها را در مسافتی معادل فاصله‌ی نیویورک تا فلوریدا (حدود ۱۸۰۰ کیلومتر) بدون افت چشمگیر منتقل می‌کند. این کابل در حالی ضخامت فیبرهای نوری معمول را حفظ کرده که ۱۹ هسته‌ی جداگانه برای انتقال هم‌زمان داده‌ها در خود جای داده است؛ چیزی که باعث می‌شود بدون نیاز به زیرساخت جدید، ظرفیت انتقال اطلاعات به شکل چشمگیری افزایش یابد.

در گذشته، تیم NICT توانسته بود به سرعت مشابهی دست یابد، اما فقط در یک‌سوم این فاصله. چالش اصلی، کاهش افت داده‌ها در مسیر طولانی و تقویت سیگنال بود. با عبور داده از یک سیستم تقویت‌کننده به‌مدت ۲۱ بار، پژوهشگران توانستند سیگنال را تا پایان مسیر حفظ و دریافت کنند.

افزایش سرسام‌آور حجم ترافیک داده در جهان، نیاز به سیستم‌های ارتباطی جدید و مقیاس‌پذیر را حیاتی کرده است. ژاپنی‌ها حالا گام مهمی برای آینده‌ی اینترنت فوق‌سریع، به‌ویژه برای انتقال داده‌های سنگین مانند ویدیوهای 8K، داده‌های علمی، کاربردهای نظامی یا حتی فناوری‌های کوانتومی برداشته‌اند.

آیا در ایران هم ممکن است؟

اگرچه دستیابی به چنین فناوری‌هایی در ایران با چالش‌هایی از جمله تحریم، محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و عقب‌ماندگی زیرساختی همراه است، اما همین دستاوردها نشان می‌دهد که آینده اینترنت دیگر در دستان چند شرکت خاص نیست. فیبر نوری چندهسته‌ای ممکن است روزی به جایگزینی برای شبکه‌های مسدود و کند فعلی در کشورها بدل شود؛ البته اگر سیاست‌گذاری و سرمایه‌گذاری با فناوری همگام شوند.

6 بازدید

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم

محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران، گفت:« سیاست‌های فیلترینگ…

بایدو جای «GPS» را می‌گیرد؟

GPS تا پیش از این بهترین و شناخته شده‌ترین سرویس مکان‌یابی استاندارد دنیا بود ولی حالا…

اگر یک موشک کاغذی را از ایستگاه فضایی پرتاب کنیم، چه می‌شود؟

گاهی وقت‌ها در زندگی سؤال‌های عمیقی مطرح می‌شوند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود. مثلاً…

مهندسان گوگل چقدر حقوق می‌گیرند؟

در بحبوحه رقابت نفس‌گیر برای جذب استعدادهای هوش مصنوعی، گوگل حالا یکی از بالاترین حقوق‌ها را…

هفت تغییر مهم که در آیفون ۱۷ خواهیم دید

با پیش‌بینی‌هایی که در مورد تغییرات نسل جدید گوشی‌های اپل می‌شود، آیفون 17 احتمالا یکی از…

عکس | رزومه ناقص اینترنت را زیر و رو کرد / خلاقیت یا اشتباه چاپی؟

در دنیایی که متقاضیان شغل هر روز خلاقانه‌تر ظاهر می‌شوند، فردی با اقدامی عجیب توانست توجه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + سیزده =