بایدو جای «GPS» را می‌گیرد؟

به گزارش خبرآنلاین، 

در مقاله اخیری که توسط مرکز علوم و امور بین‌المللی بلفر در هاروارد منتشر شده، سارا سووال، معاون اجرایی مسائل استراتژیک در IQT و تایلر وندنبورگ و کاج مالدن، از بایدو به‌عنوان دشمن آتی GPS نام برده و تیتر زده‌اند: “بایدوی (BeiDou)چین: ابعاد جدید رقابت قدرت بزرگ”. در این مقاله به این نکته اشاره شده که نسخه GPS چینی، بخشی از تلاش‌های قابل توجه و دیرینه این کشور در راستای پیوستن به صف فناوری کشورهای پیشرو و استفاده از قابلیت‌های آن در مسیر دستیابی به مزیت ژئوپولیتیکی در سرتاسر دنیاست.

ارزیابی برتری‌های فنی بایدو که توسط سووال انجام گردید، با حمایت حیرت‌انگیزی از سوی یک هیئت مشاور دولتی در مورد GPS روبرو شده است. این هیئت یادآور شده که در حال حاضر قابلیت‌های جی.پی.اس به طرز قابل توجهی کمتر از بایدوی چین است و خواهان آن شده تا دولت وارد عمل شده و اقتدار آمریکا دراین زمینه را بازیابی کند.

beidou.jpg

مزیت‌های بایدو نسبت به رقیب آمریکایی

سرویس مکان‌یابی بایدو، جدیدتر است و بیش از هرسیستم دیگری ماهواره دارد و تعداد ایستگاه‌های نظارتی آن در سراسر دنیا، بیش از ده برابر جی.پی.اس است. در نتیجه دقت بایدو، در بسیاری از مناطق از جمله کشورهای در حال توسعه، بالاتر از همتای آمریکایی‌اش است.

سووال به این نکته اشاره کرده که در صورتی که بایدو، دقیق‌ترین داده‌های موقعیت‌یابی، ناوبری و زمان‌بندی داده‌ها (PNT) را در دنیا فراهم کند، چین احتمالا قادر خواهد بود تا بر اقتصاد کشورهای دیگر تاثیر گذاشته و بر این نکته تاکید کند که این تنها یک مثال از شیوه جدیدی از رقابت قدرت است که در آن آمریکا حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.

چین در حال تامین اطلاعات برتر PNT برای تقویت قدرت دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی خود است و آمریکا نمی‌تواند به راحتی اقتدارش در این حوزه دیرینه را واگذار کند.

بایدو جدیدتر و پیشرفته‌تر از دیگر GNSS (سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی) هاست و این کار را برای چین در راستای متقاعد کردن ملت‌های دیگر برای استفاده از سیگنال‌های بایدو و خرید تجهیزات تخصصی آسان‌تر خواهد کرد. به ویژه در شرایطی که خرید تجهیزات از چین، به اقتصاد آمریکا و موقعیت آن به عنوان پیشگام فناوری GNSS ضربه‌ای کاری می‌زند.

در «خط و نشان چین برای آمریکا» بیشتر درباره بایدو بخوانید. 

۵۸۵۸

9 بازدید

واکنش وزارت ارتباطات به اختلال «GPS»

مدیرکل توسعه فناوری‌های نوین وزارت ارتباطات گفت: پس از اختلال رخ داده در سیستم‌ها و مسیریاب‌ها،…

وقتی راه‌حل‌ها از اول نشدنی‌اند، یعنی یا جاهلانه‌اند یا برای لوث کردن مسئله طراحی شده‌اند

«مشکلی که ما در حوزه فیلترینگ و امنیت سایبری می‌بینیم، خاص این حوزه نیست؛ این جنس…

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین بیاوریم

محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران، گفت:« سیاست‌های فیلترینگ…

اگر یک موشک کاغذی را از ایستگاه فضایی پرتاب کنیم، چه می‌شود؟

گاهی وقت‌ها در زندگی سؤال‌های عمیقی مطرح می‌شوند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود. مثلاً…

سرعت اینترنت در ژاپن به ۱۲۵ هزار گیگابایت در ثانیه رسید

پژوهشگران ژاپنی با ساخت فیبر نوری جدید، رکورد جهانی سرعت اینترنت را شکستند و موفق شدند…

مهندسان گوگل چقدر حقوق می‌گیرند؟

در بحبوحه رقابت نفس‌گیر برای جذب استعدادهای هوش مصنوعی، گوگل حالا یکی از بالاترین حقوق‌ها را…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 9 =