هنرصنعت فرش دستباف امید اول کالای صادراتی

– اخبار اقتصادی –

عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم,گفت: در آستانه احتمال احیای مذاکرات میان ایران و آمریکا و گمانه‌زنی‌ها پیرامون رفع تحریم‌ها، نگاه بسیاری به آینده اقتصاد و صنعت کشور دوخته شده است. اما باید با نگاهی واقع‌بینانه و کارشناسانه به این مسئله پرداخت: آیا صنایع داخلی ما آمادگی ورود به یک فضای رقابتی آزاد را دارند؟

وی ادامه داد:واقعیت این است که بخش عمده‌ای از صنایع کشور، به‌دلیل سال‌ها انزوای اقتصادی، تحریم‌های طولانی‌مدت، ضعف در نوآوری و فاصله عمیق با فناوری روز دنیا، در شرایط فعلی نه‌تنها توان رقابت در بازارهای بین‌المللی را ندارند، بلکه با آزاد شدن واردات و سرازیر شدن کالاهای لوکس و هم‌نوع و ارزان‌قیمت خارجی، احتمالاً در معرض تعطیلی و ورشکستگی گسترده قرار خواهند گرفت.

پیشنهاد ایجاد تعاونی های تولید و اشتغال در کشور

بهرامی اظهار داشت: بنابراین، برخلاف تصور عمومی، توافق احتمالی نه‌تنها به نفع صنایع داخلی نخواهد بود، بلکه ممکن است فشار سهمگینی بر صنایع فرسوده داخلی وارد کند؛ صنایعی که سال‌ها از سرمایه‌گذاری، نوسازی و تکنولوژی و به‌روزرسانی محروم بوده‌اند.

وی گفت: در این میان، تنها صنعتی که می‌تواند در فضای پساتحریم و پساتوافق، نه‌تنها به حیات خود ادامه دهد بلکه به مزیت رقابتی و ارزآوری کشور تبدیل شود، هنرصنعت فرش دستباف ایران است؛ هنرصنعتی اصیل، ریشه‌دار و جهانی که مزیت‌های بی‌بدیلی دارد.

بهرامی افزود: تمام زنجیره تولید آن متکی به منابع داخلی است؛ از نیروی کار ماهر و متخصص در اقصی‌نقاط کشور، تا مواد اولیه‌ای همچون پشم، نخ، رنگ‌های گیاهی و دارهای بافندگی.

وی توضیح داد: فرش دستباف یک برند جهانی است و در میان کالاهای صادراتی، معدود محصولی است که نام “ایران” بر تار و پود آن تنیده شده و با افتخار در سراسر جهان شناخته می‌شود.صادرات‌محور و ارزآور است؛ بیش از 90درصد از تولیدات این حوزه به صادرات اختصاص دارد و به‌واسطه همین ویژگی، نیازی به سرمایه‌گذاری کلان داخلی ندارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران اظهار داشت: اشتغال‌زایی گسترده با حداقل سرمایه‌گذاری؛ برخلاف بسیاری از صنایع که به خطوط تولید پیشرفته و میلیاردها دلار وتومان سرمایه اولیه نیاز دارند، ایجاد شغل درهنر صنعت فرش دستباف با سرمایه‌ای بسیار اندک ممکن است.توافقات سیاسی و گشایش‌های احتمالی، باید با نگاهی استراتژیک همراه باشد. اگر دولت‌مردان ما از فرصت پساتحریم برای احیای صنایع صادرات‌محور واقعی و قابل اتکا استفاده نکنند، تنها شاهد رشد واردات، سقوط صنایع و ضربه به اشتغال و تولید داخلی خواهیم بود.

وی ادامه داد: فرش دستباف، یک موهبت ملی و سرمایه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایران است. دولتمردان باید بیش از پیش اهمیت آن را دریابند، از آن حمایت کنند، موانع صادرات را برطرف سازند و زیرساخت‌های تقویت بازارهای جهانی را فراهم آورند.جهش تولید، اشتغال پایدار، ارزآوری واقعی و حفظ اصالت فرهنگی کشور، همه در گرو توجه ویژه به این هنرصنعت بی‌نظیر است؛ گوهری که همچنان می‌تواند درخشان‌ترین نماد ایران در جهان باشد.
انتهای پیام/

17 بازدید

واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم درآمدی از ۳۰ تیر

بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گام دوم از مرحله سوم طرح کالابرگ…

چرا ایجاد اشتغال در کشور حس نمی‌شود؟

علی رغم اینکه گزارش های رسمی از کاهش نرخ بیکاری و گزارش های مسئولان از ایجاد…

مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد

معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عضویت سیدعلی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی…

وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد که منابع برای کالابرگ چهار دهک به خزانه…

تدوین ۲۰ برنامه برای نجات صندوق‌های بازنشستگی

وزیر کار با اشاره به بحران ناترازی در صندوق‌های بازنشستگی که به گفته او یکی از…

سامانه سیاست های فعال بازارکار وآغاز فعالیت تا پایان مرداد ماه

یکی از برنامه ریزی ها برای بیکاری و رونق اشتغال بحث تامین زیرساخت های لازم برای…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =