گزینه اجباری به قبوض برق مشترکان اضافه شد !

بر اساس توضیحات ارائه‌ شده از سوی توانیر به، درج این هزینه جدید مبتنی بر تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ است و مبلغ آن برای هر مشترک خانگی، ۹۰ هزار تومان در سال تعیین شده است.

این مبلغ تنها یک‌بار در سال دریافت می‌شود و هدف از آن، جبران خسارات ناشی از حوادث مرتبط با برق مانند نوسانات ولتاژ یا آتش‌سوزی‌های ناشی از مشکلات شبکه عنوان شده است.

قبض برق چگونه صادر می‌شود؟

فرآیند صدور قبض برق، بر پایه میزان مصرف و تعرفه‌های مصوب وزارت نیرو انجام می‌شود. اجزای اصلی قبض برق شامل مبلغ مصرف که این مبلغ تحت تأثیر پله مصرف و اقلیم منطقه است. در صورتی که مصرف برق صفر باشد، این مبلغ نیز صفر خواهد بود.

بهای سوخت نیروگاه که این هزینه نیز مانند مبلغ مصرف، به پله مصرف و اقلیم وابسته است و در صورت صفر بودن مصرف، این مبلغ نیز صفر خواهد بود.

آبونمان نیز بدون توجه به میزان مصرف محاسبه می‌شود و مبلغ ماهانه آن برابر با ۱۴ هزار و ۴۱۹ریال است.

مالیات بر ارزش افزوده شامل ۱۰ درصد مجموع ردیف‌های ۱ تا ۳ است. مبلغ آن به سازمان مالیاتی داده می‌شود و ارتباطی با مبلغ برق ندارد. عوارض برق نیز شامل ۱۰ درصد مجموع ردیف‌های ۱ تا ۲ است. طبق قانون، صرف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه برق‌رسانی به روستاها می‌شود.

بیمه مشترکان مبلغی ثابت برای مشترکان خانگی است که ماهانه ۳۰۰ تومان محاسبه می‌شود و ارتباطی با میزان مصرف برق ندارد و بیمه همگانی: طبق قانون، هر مشترک خانگی در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۹۰ هزار تومان باید بابت بیمه همگانی پرداخت کند. قانون بیمه همگانی، وظایف، اختیارات و جزئیات آن در سایت بیمه همگانی به آدرس http://ndifb.ir قابل مشاهده است.

وضعیت بیمه حوادث در سال ۱۴۰۳

طبق گزارش توانیر، در سال جاری بیش از ۷۳۵۰ پرونده خسارت ناشی از حوادث برق در سامانه بیمه ثبت شده است. از این تعداد، ۶۲۲۵ پرونده بررسی شده و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت یا آماده پرداخت است. همچنین ۱۱۲۵ پروندهدیگر در حال بررسی قرار دارند.

در مجموع، مبلغ پیش‌بینی‌شده از محل دریافت حق بیمه از مشترکان، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. مبالغ دریافتی به حساب معرفی‌شده خزانه‌داری کل کشور واریز و مدیریت پرداخت‌ها از سوی صندوق بیمه حوادث همگانی وزارت نیروانجام می‌شود. اطلاعات تکمیلی در این‌باره در سایت رسمی این صندوق به نشانی ndifb.ir در دسترس است.

با اجرای بندهای قانونی مرتبط با بودجه سال ۱۴۰۳، هزینه بیمه حوادث همگانی به‌عنوان بخشی از قبوض برق اعمال شده است. این اقدام با هدف حمایت از مشترکان در برابر خسارات ناشی از حوادث مرتبط با شبکه برق انجام شده و مکانیزم دریافت و پرداخت آن تحت نظارت وزارت نیرو و خزانه‌داری کل کشور صورت می‌گیرد.

در عین حال، اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف‌سازی درباره اجزای مختلف قبض، نقش مهمی در افزایش اعتماد عمومی و آگاهی مشترکان دارد. آشنایی با نحوه محاسبه قبض برق و ردیف‌های درج‌شده در آن، می‌تواند به درک بهتر سیاست‌های اجرایی حوزه انرژی و حقوق مصرف‌کنندگان کمک کند.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

همشهری



کدخبر:
352829


پریا ابراهیمی

16 بازدید

مجلس بالاخره مقصر اصلی بحران بنزین را معرفی کرد

خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده نه‌تنها بنزین را هدر می‌دهند، بلکه با آلودگی هوا سلامت جامعه را…

اقتصاد ایران جانِ تازه گرفت | دولت پزشکیان شاهکار کرد

افزایش تولید روزانه ۳۸ هزار بشکه‌ نفت از میدان آزادگان جنوبی تاریخ ساز شد.

ثروت گرانبهای ایرانیان به باد رفت

ایران با وجود در اختیار داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز جهان، همچنان با بحران ناترازی انرژی…

محموله عظیمی از سرمایه ملی به کشور بازگردانده شد

فرمانده مرزبانی انتظامی از کشف بیش از یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی جنوب…

جدول قطعی برق امروز تهران ، کرج و سایر استان‌ها (جمعه ۲۷تیرماه)

در اطلاعیه شرکت توزیع برق آمده است: به منظور جبران و تامین بخشی از نیروی برق…

آژیر خطر برای تهران به صدا در آمد ؛ بحران جدی شد

سد لتیان به عنوان یکی از پنج سد اصلی تأمین آب شرب تهران، در شرایط نرمال…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + نوزده =