۱۰۰برابر سریع‌تر از استارلینک / گوگل وارد میدان خدمات‌دهی شد!

نگار علی- استارتاپ «تارا» که ریشه در آزمایشگاه X شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) دارد، اینترنت پرسرعت، کم‌هزینه و مبتنی‌بر ارتباط نوری را هدف گرفته است؛ راهکاری که می‌تواند دسترسی آنلاین را برای ۳ میلیارد انسان بدون اینترنت ممکن کند.

اینترنت نوری، جایگزین ماهواره

برخلاف استارلینک که هزاران ماهواره را به مدار زمین می‌فرستد، تارا از دستگاه‌هایی به نام Lightbridge استفاده می‌کند؛ جعبه‌هایی به اندازه یک چراغ راهنمایی که روی پشت‌بام‌ها، دکل‌ها یا حتی درخت‌های بلند نصب می‌شوند و داده‌ها را با پرتوهای نامرئی لیزر تا مسافت ۲۰ کیلومتری منتقل می‌کنند.

سرعت انتقال در این سیستم به ۲۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد؛ یعنی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از استارلینک. نصب این سیستم تنها چند ساعت زمان می‌برد و بدون نیاز به حفاری، ماهواره یا زیرساخت سنگین، انجام می‌شود.

از رودخانه کنگو تا جشنواره کوچلا

تکنولوژی تارا در حال حاضر در ۱۲ کشور فعال است. یکی از چشمگیرترین پروژه‌ها، برقراری ارتباط میان برازاویل و کینشاسا (دو پایتخت پرجمعیت در دو سوی رودخانه کنگو) بود که توانست با ۹۹.۹۹ درصد پایداری، ۷۰۰ ترابایت داده را منتقل کند.

تارا همچنین در رویدادهایی مثل جشنواره کوچلا برای تقویت پوشش شبکه موبایل به کار رفته است، بدون نیاز به کابل‌کشی یا تجهیزات سنگین.

۱۰۰برابر سریع‌تر از استارلینک / گوگل وارد میدان خدمات‌دهی شد!

تکنولوژی در قلب پرتو

قلب سیستم تارا یک سامانه هوشمند تنظیم و دنبال‌کننده پرتو است. چون ارتباط لیزری نیاز به دید مستقیم دارد، عوامل طبیعی مثل مه، باران یا موانع فیزیکی می‌توانند مشکل‌ساز شوند. اما تارا با استفاده از سیستم دنبال‌کننده خودکار، به‌طور لحظه‌ای زاویه پرتو را تنظیم می‌کند تا ارتباط پایدار باقی بماند؛ حتی در مناطق چالش‌برانگیزی مثل دره ریفت کنیا.

نسخه‌ای از این فناوری در قالب تراشه فوتونیک نیز برای سال ۲۰۲۶ در حال توسعه است تا بتوان از آن در خودروهای خودران و دستگاه‌های اینترنت اشیا استفاده کرد.

رقیب نه، مکمل استارلینک

با وجود عملکرد چشمگیر، تارا قصد رقابت با استارلینک را ندارد. این استارتاپ خود را مکملی برای اینترنت ماهواره‌ای می‌داند: مناسب برای اتصال نقاط نزدیک اما سخت‌گذر مانند روستاهای کوهستانی، جزایر یا مناطق شهری جداشده با رودخانه و ریل قطار. همچنین می‌تواند نقش پشتیبان برای شبکه‌های فیبر نوری در شرایط بحران ایفا کند.

مأموریت جهانی برای اتصال همگان

تارا اکنون به‌طور مستقل از آلفابت فعالیت می‌کند و در حال گسترش همکاری با اپراتورها، دولت‌ها و نهادهای بشردوستانه برای رساندن اینترنت سریع و ارزان به نقاط دورافتاده، مناطق صنعتی و محل‌های امدادرسانی است.

در جهانی که ارتباط آنلاین مسیر دسترسی به آموزش، بهداشت و فرصت‌های اقتصادی را تعیین می‌کند، شاید پرتوی لیزری تارا همان نوری باشد که آینده را روشن می‌کند.

منبع: glassalmanac

۲۲۷۲۲۷

14 بازدید

پشت‌پرده واژگانی مانند «اینترنت ملی» و «اینترنت طبقاتی» چیست؟ / دسترسی آزاد به اینترنت حق مسلم شهروندی است

مرضیه ادهم، پژوهشگر رسانه، با نقد واژه‌هایی چون «اینترنت ملی» و «شبکه پاک» تأکید می‌کند که…

اختلال شدید GPS در اطراف تهران / نقشه‌خوان‌ها سردرگم شدند

صبح امروز گزارش‌هایی منتشر شد که از رفع اختلالات GPS در تهران و نواحی جنوبی کشور…

«‌تجربه‌ اینترنت ملی در جنگ ترسناک‌ترین اتفاق بود» / «خواهان اینترنت بدون فیلتر هستیم»

اصطلاحاتی مانند «اینترنت ملی» و «اینترنت طبقاتی» در ایران موجب پنهان‌سازی واقعیت محدودیت‌ها شده و نگرانی‌های…

شناسایی ۳۱۲ زلزله در ماه/ گوگل میلیون‌ها گوشی اندرویدی را مجهز به «سنسور زلزله» کرد!

پروژه‌ای که گوگل در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد، حالا به نتیجه‌ای چشمگیر رسیده است و این…

اکانت‌های جعلی بنام ورزشکاران معروف در توییتر را چه کسانی مدیریت می کنند؟

در روزهای اخیر واکنش‌ها به حضور علیرضا فغانی در فینال جام جهانی باشگاه ها و اتفاقات…

ارتش سوسک‌های نینجا چه ماموریتی دارند؟

قربانیانی که زیر آوار ساختمان‌های فروریخته یا تونل‌های ریزش‌کرده گرفتار شده‌اند، شاید روزی به‌کمک ناجیان کوچک…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 8 =