عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب| رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

به گزارش بازار، رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از بهبود وضعیت عرضه شکر در بازار و کاهش قیمت‌ها خبر داد و گفت: خوشبختانه چالش‌های پیشین در حوزه تأمین شکر برطرف شده و اکنون با راه‌اندازی سامانه بازارگاه، قیمت‌ها شفاف و روند عرضه منظم‌تر شده است.

وی افزود: قیمت خرید شکر از درب کارخانه حدود ۴۶ هزار و۳۰۰ تومان است که با احتساب ۱۰ درصد ارزش افزوده، با نرخ حدود ۵۰ هزار و ۹۰۰ تومان به دست بنکدار می‌رسد و با اعمال ۳ درصد سود بنکدار، این محصول در حال حاضر با نرخ عمده حدود ۵۳ هزار تومان به صورت عمده در بازار عرضه می‌شود. این در حالی است که قیمت مصرف‌کننده نهایی باید حدود ۵۹ هزار تومان باشد، اما در بازار آزاد، شکر با قیمت‌هایی پایین‌تر از نرخ مصوب عرضه می‌شود و با توجه به رکود موجود در بازار و افزایش عرضه به بیش از تقاضا، تثبیت بازار و حتی کاهش قیمت به زیر نرخ اعلامی رسیده و در حال حاضر در بنکداری حدود ۵۳ هزار تومان توزیع می‌شود و باید با قیمت ۵۹ هزارتومان به دست مصرف کننده برسد که با قیمتی پایین‌تر از این میزان عرضه می‌شود.

کنگری همچنین به دلایل افزایش قیمت شکر در دوره‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در مقطعی از زمان، به دلیل جایگزینی ارز نیمایی با ارز توافقی، قیمت تمام‌شده واردات شکر برای واردکنندگان و تولیدکنندگان افزایش یافت. اختلاف قابل‌توجهی میان ارز ۴۲۰۰ تومانی نیمایی و ارز توافقی ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وجود داشت که برخی فعالان بازار برای جبران این تفاوت، اقدام به عرضه دو فاکتوره یا فروش بدون فاکتور با نرخ‌های روز بازار می‌کردند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان خاطرنشان کرد: در آن زمان، اگرچه مصوبه‌ای برای قیمت جدید صادر نشده بود، اما به دلیل ورود شکر با ارز نیمایی، الزام به عرضه با نرخ‌های قدیمی وجود داشت. اکنون اما با اصلاح روندها و شفاف‌سازی‌های صورت‌گرفته، این مشکلات برطرف شده و بازار با ثبات بیشتری مواجه است و شکرهایی که بعضا در انبارها نگهداری می‌شدند در حال حاضر وارد بازار شده‌اند.

13 بازدید

سند اصلاح ساختار سازمان تات به سازمان اداری و استخدامی کشور ارسال شد

معاون توسعه مدیریت و منابع و رئیس کارگروه معماری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)،…

اختلال در واردات گوشت قرمز از برزیل

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی از اختلال در روند واردات گوشت از برزیل خبر داده است…

تخلف عجیب شرکت‌های پخش برای توزیع روغن نباتی در بازار

رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران توزیع اجباری روغن خوراکی با دیگر کالاها را مربوط…

کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی گفت: تاکنون مصوبه‌ای در خصوص افزایش قیمت لبنیات نداشتیم و همواره برنامه…

تولید کره ۳۰ درصد افزایش یافت

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی از افزایش ۳۰ درصدی تولید کره خبر داد و گفت: بنابر…

پیش بینی تولید ۸.۵ میلیون تن چغندرقند در سال زراعی ۱۴۰۴

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی از پیش بینی تولید ۸.۵ میلیون تن چغندرقند بهاره…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − چهارده =