رئیس‌جمهوری: زمستان سختی را گذراندیم/ دنبال مقصر نیستیم

به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان،‌ رئیس‌جمهوری در مراسم امضای قراردادهای طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی، گفت: زمستان سختی را گذراندیم و به هر علتی که بود ذخائر گاز و نفت برای پوشش نیروگاه‌ها کم بود و عزیزان با تلاش زیاد توانستند این زمستان سخت را پوشش دهند؛ البته از مردم به دلیل قطعی برق و اتفاقاتی که افتاد عذرخواهی می‌کنم، همچنین از صنایع و تولیدکنندگان کشور هم به دلیل ضعف در پشتیبانی‌های دولت عذرخواهی می‌کنیم و سعی می کنیم ضررهای آنان را به شکلی جبران کنیم.

او ادامه داد: وزارت‌خانه‌های نیرو و نفت تلاش زیادی برای قطع نشدن و رسیدن سوخت به منازل کردند. مردم هم با فراخوان دولت مبنی بر کاهش دو درجه کمتر همراهی کردند که از آنان تشکر می‌کنم. می‌توان کاری کرد تا مصرف کاهش یابد تا کمبود نداشته باشیم. کار بزرگی در برق و نفت و گاز و دو ۴۰ میلیون مترمکعب گازهای چاه های نفت انجام شد و تا پایان سال ۴۰ میلیون مترمکعب دیگر با بهره‌وری به چرخه تولید برمی گردد.

به گزارش ایسنا، پزشکیان تاکید کرد: مشکلات کشور چیزی نیست که یک دفعه بتوان آنها را حل کرد، ولی عزیزان‌مان با ۱۷.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حال تلاش برای آینده هستند. دنبال این هستیم تا بهره‌وری در مصرف نفت‌گاز، گاز و نفت را افزایش دهیم تا بتوانیم نفت و گاز را در بازارهای جهانی بفروشیم. برنامه‌ریزی شده تا بیش از ۳۰-۴۰ هزار مگاوات انرژی‌های برقی، بادی و حرارتی به چرخه تولید برق کشور اضافه کنیم. انجام همه اینها زمان می‌خواهد و ما باید فرصت انجام آنها را داشته باشیم.

رئیس‌جمهوری با اشاره به تلاش آمریکا در به صفر رساندن فروش نفت و گاز ایران، گفت: اگر دست در دست هم دهیم، با علم و مشارکت مناسب و به دور از اختلافات و دعواهای سیاسی می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

پیش از این نیز با توجه به کاهش دما و برودت هوا رئیس‌جمهوری، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، و سایر مسئولان کشور، از مردم خواستند تا در پویش «دو درجه کمتر» مشارکت کرده و در مصرف بهینه گاز در فصل زمستان همکاری کنند.

به گزارش ایرنا، اندیشکده تدبیر انرژی در این خصوص پژوهشی انجام داده است.در این پژوهش آمده: ایران با وجود داشتن دومین منابع گازی جهان، به دلیل مصرف نادرست، ۳.۳ برابر میانگین جهانی گاز مصرف می‌کند. یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور، ناترازی انرژی است که منجر به مشکلاتی در تأمین برق شده است.

در ادامه این پژوهش آمده است: یارانه انرژی ایران در سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است و هزینه یارانه برق سالانه ۲۲۰۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

این یارانه منجر به مصرف بی‌رویه، افزایش تورم و کاهش منابع مالی برای توسعه زیرساخت‌های انرژی شده است.

نتایج پژوهش درباره مصرف گاز و برق

۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز روزانه در شبکه گازرسانی تزریق می‌شود که ۸۰ درصد آن در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک مصرف می‌شود.

اگر در بخش خانگی تنها یک درجه سانتی‌گراد دما کاهش یابد، ۶ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود. رشد سالانه مصرف برق در ایران در ۲۰ سال اخیر ۵ درصد بوده و پیش‌بینی می‌شود که مصرف برق تا سال ۱۴۲۲، بین ۲.۲ تا ۲.۶ برابر افزایش یابد.

این پژوهش نشان می‌دهد که ریشه بحران انرژی ایران تنها در تولید نیست، بلکه در بخش تقاضا و سیاست‌های قیمت‌گذاری نادرست نیز نهفته است. توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اصلاح یارانه‌ها و مدیریت مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهکارهای پیشنهادی برای حل این بحران هستند.

12 بازدید

برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴+ جدول

جدول قطعی برق تهران ۲۹ تیر ۱۴۰۴ اعلام شد. در این گزارش لیست کامل مناطق، ساعات…

هیچ پروژه‌ای را بدون پیوست محیط‌زیستی اجرا نمی‌کنیم

مدیر عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس نوشت: ما در خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی به استقبال…

اگر سد ماملو از مدار خارج شود، چه اتفاقی برای آب تهران می‌افتد؟

خروج از مدار سد ماملو که تا پیش از پایان مردادماه، بسیار محتمل است و در…

اطلاعیه مهم آبفای تهران درباره افت فشار آب در برخی مناطق

براساس اعلام شرکت آبفای استان تهران، با تداوم شرایط اقلیمی در ماه‌های گرم پیش رو که…

برنامه قطعی برق تهران امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴

برنامه قطعی برق تهران شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ طبق برنامه قطعی برق به‌طور رسمی اعلام شده…

قطعی ۲۲ ساعته آب در تهران و بحران ذخایر سدها

براساس گزارش‌ها، به‌دلیل کاهش شدید ذخایر سدهای تهران و خالی بودن ۸۶ درصد ظرفیت آن‌ها، برخی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − چهار =