شروع سرمایه گذاری میتواند نسبتاً ترسناک باشد و یکی از بزرگترین دلایل آن این است که بسیاری از مردم نمیدانند در چه چیزی میتوانند سرمایه گذاری کنند. ما در اینجا ۹ تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری را به شما معرفی میکنیم.
اکثر سرمایه گذاران، در بازار بورس، دلار و طلا سرمایهگذاری میکنند. اما برخی از سرمایه گذاران به دنبال تنوع بخشیدن به پرتفوی خود هستند. چنین سرمایه گذارانی اغلب به سرمایه گذاریهای جایگزین به عنوان راهی برای تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری خود نگاه میکنند. جایگزینها به جای اینکه یک طبقه دارایی واحد باشند، تعدادی از طبقات دارایی را در بر میگیرند.
بسیاری از سرمایهگذاریهای جایگزین، همبستگی نسبتاً پایینی با سهام و اوراق قرضه ارائه میدهند (به این معنی که عملکرد مالی آنها با سهام و اوراق قرضه متفاوت است). همین موضوع آنها را به ابزاری مناسب برای تنوع بخشیدن به پرتفوی تبدیل میکند.
۱. اولین تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری: بازار بورس
ورود به بازار بورس شامل سرمایه گذاری در سهام شرکتهای مختلف و صندوقهای قابل معامله (ETF) است. هنر سرمایه گذاری در این بازار یکی از بهترین راهها برای افرادی است که به دنبال ایجاد ثروت در دراز مدت هستند.
با اینکه میتوان در بورس به صورت کوتاه مدت و میان مدت نیز سرمایه گذاری کرد، اما اگر فرد دارای دانش و تخصص کافی نباشد ممکن است متحمل ضرر شود. با این حال تجربه نشان داده بازار بورس در بلند مدت بازدهی خوبی دارد. این در حالی است که همه سهام به یک اندازه پربازده نیستند. به همین خاطر بایستی بدانید در چه سهمی سرمایه گذاری میکنید.
با سرمایه گذرای در بورس، شما به عنوان یک سهامدار، صاحب یک تجارت میشوید. در واقع در سود و زیان شرکتی که سهم آن را خریداری کردهاید شریک خواهد شد. پس اگر سهام شرکتی را داشته باشید، به طور قانونی مالک بخشی از آن شرکت هستید و هرچه این شرکت سودآوری بیشتری داشته باشد، شما نیز صاحب یک تجارت ارزشمندتر میشوید.
برای انتخاب شرکت مناسب در این تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری، بایستی تحلیل بنیادی بلد باشید. با صرف کمی وقت میتوانید علاوه بر اینکه دانش خود را در زمینه سرمایه گذرای در بورس افزایش میدهید سهام پربازدهی را نیز انتخاب کنید. اگر وقت کافی برای یادگیری ندارید، میتوانید از سیگنال افرادی که در این زمینه دانش بیشتری دارند استفاده کنید.
لازم به ذکر است اوراق قرضه و سایر سرمایه گذاریهای با درآمد ثابت به اندازه سهام، بازده بلندمدت ندارند. با این حال، عدم نوسان در آنها این نقص را جبران میکند. به طور کلی، سهام، ETFهای مبتنی بر سهام و صندوقهای سرمایه گذاری مشترک برای افرادی که به این زودیها به پول خود نیاز ندارند مناسب هستند. از سوی دیگر، سرمایهگذاریهای با درآمد ثابت برای سرمایهگذارانی که هدف اصلی آنها حفظ سرمایه است، مناسب خواهد بود.
سود تقسیمی سهام
از طرفی معمولا هر شرکتی به طور سالانه بخشی از سود خود را به عنوان سود تقسیمی به سهامداران خود پرداخت میکند. هر چه تعداد سهم بیشتری از آن شرکت را خریداری کرده باشید سود تقسیمی بیشتری نصیب شما میشود. این گزینه میتواند برای افرادی که به دنبال کسب درآمد از سبد سرمایه گذاری خود هستند، بسیار مناسب باشد.
بیشتر بخوانید: 9 روش سرمایه گذاری زود بازده + روش کرادفاندینگ با سود سریع
۲. بازار املاک
داشتن املاک و مستغلات میتواند راهی فوق العاده برای ایجاد ثروت باشد. در بیشتر دورههای رکودی در طول تاریخ، املاک تجاری ضد چرخه رکود بودهاند. به همین دلیل اغلب به عنوان یک سرمایه گذاری مطمئنتر و پایدارتر از سهام در نظر گرفته میشوند.
تقریباً در هر سطح مالی راههایی برای سرمایهگذاری و کسب درآمد از طریق املاک و مستغلات وجود دارد. بدیهیترین آن خرید ملک اجارهای است که میتواند یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری باشد. حال اگر سرمایه کافی برای خرید املاک تجاری یا املاک مسکونی جدید ندارید، میتوانید یک ملک قدیمی را خریداری کرده و با اندکی نوسازی و فروش آن درآمد خوبی داشته باشید. این در حالی است که در هر مقطعی سرمایه شما در قالب یک ملک به نام شما موجود است.
علاوه بر این، میتوانید با خرید زمینهای اطراف شهر که احتمال پیشرفت در آنها وجود دارد سرمایه گذرای در املاک را تجربه نمایید. حتی میتوانید یک ملک در یک روستا که در آینده شامل یک طرح عمرانی یا گردشگری میشود خریداری کنید. در هر حالت باید دقت لازم را در خرید ملک به خرج دهید و سرمایه خود را صرف خرید ملکی کنید که احتمال میدهید در آینده شامل افزایش قیمت خوبی خواهد بود.
۳. ارزهای دیجیتال یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری
ارزهای دیجیتال شکل نسبتا جدیدی از سرمایه گذاری هستند. نمونههای معروف رمز ارزها، بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) هستند. البته نکته مهمی که در مورد ارزهای دیجیتال وجود دارد داشتن دانش، تخصص و تجربه است. این بازار یک مکان بسیار پرریسک است. پس اگر بدون دانش اولیه وارد آن شوید ممکن است سرمایه خود را از دست بدهید. به همین دلیل پیشنهاد میدهیم قبل از سرمایه گذرای در این حوزه، حتما چند ماهی را صرف یادگیری کنید.
۴. طلا و فلزات گرانبها
فلزات گرانبها شامل طلا، نقره، پلاتین و غیره است. فلزات گرانبها با سرمایه گذاریهای سنتیتر مانند سهام، همبستگی پایینی دارند. طلا و سایر فلزات گرانبها را میتوان به صورت سکه یا شمش، معمولاً به صورت شمشهای کوچک خریداری کرد. در مورد شمش، باید مطمئن شوید که فلز را از یک فروشنده معتبر خریداری میکنید. تنها در این صورت است که میتوان از آن به عنوان یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری نام برد.
علاوه بر سرمایه گذاری مستقیم در طلا یا سایر فلزات گرانبها، ETFهایی وجود دارند که این فلزات را شامل میشوند. این ETFها به دنبال ردیابی عملکرد قیمت فلزات هستند، اما عملکرد آنها ممکن است تحت تاثیر سایر عوامل بازار نیز قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: شکست سرمایه گذاری در بازارهای سکه، ارز، خودرو و مسکن در برابر یک روش جدید و مدرن
۵. فارکس
فارکس به عنوان یک بازار بزرگ جهانی که امکان مبادله ارز کشورهای مختلف را فراهم میکند یک گزینه در دسترس برای سرمایه گذاری است. برای سرمایه در فارکس نیز باید از دانش کافی برخوردار باشید. آنچه نیاز دارید تحلیل تکنیکال است که در بازارهای بورس و ارزهای دیجیتال نیز میتواند مفید باشد. پس با صرف چند ماه زمان و یادگیری مباحث مختلف تحلیل تکنیکال میتوانید با خیالی آسودهتر در هر سه بازار سرمایه گذاری کنید.
۶. بازار دلار
یکی از سرمایه گذاریهای محبوب برای ایرانیان۷ دلار است. از آنجا که رشد تورم در ایران زیاد است، افراد معمولا به دنبال روشی هستند که هم نقدینگی سرمایه خود را حفظ کنند و هم ارزش پول خود را از دست ندهند. به همین خاطر به سراغ خرید دلار میروند.
متاسفانه به دلیل رشد تورم، مدام ارزش ریال ایران نسبت به دلار آمریکا کاهش مییابد. به همین خاطر همواره قیمت دلار نسبت به ریال در درازمدت افزایش مییابد.گاهی اوقات یک موج صعودی از دلار وارد ایران میشود. حال اگر فردی بتواند این موج صعودی را پیشبینی کند، میتواند بیشتری بازدهی را از سرمایه گذاری در دلار بگیرد. برای پیش بینی درست، توجه به فاکتورهای اقتصادی و تحلیل اخبار سیاسی لازم است.
بیشتر بخوانید: کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری از نظر میلیاردر بزرگ
۷. یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری: بازار خودرو
خرید و فروش خودرو یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری در ایران است. اگر سرمایه کافی برای خرید خودرو ندارید میتوانید در بورس کالا بر این ابزار سرمایه گذرای کنید. البته تنها با داشتن دانش در مورد بازار میتوانید سرمایه خود را افزایش دهید.
۸. استارت آپ یا کارآفرینی
یکی دیگر از راههای سرمایه گذاری پولی که در اختیار دارید راه اندازی یک کسب و کار است. فقط قبل از انجام آن باید مواردی را در نظر بگیرید. اول اینکه برای راه اندازی کسب و کار ابتدا باید تحقیقات لازم را انجام دهید و اطلاعات لازم در مورد کسب و کار مورد نظر را به دست آورید. سپس باید آماده سود کم در ابتدای کار باشید. در نهایت نیز باید صبر و تحمل کافی برای رسیدن به بازدهی لازم را داشته باشید.
۹. تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ)
تامین مالی جمعی روشی است که در نزد کارآفرینان و کسب و کارهای نوپا بسیار محبوب است. ایشان به کمک این روش میتوانند سرمایه مورد نیاز کسب و کار خود را جمع آوری کنند. در گذشته فقط سرمایهگذاران بزرگ و معتبر میتوانستند در طرحهای تامین مالی جمعی شرکت کنند، اما قوانین جدید در سالهای اخیر این نوع سرمایهگذاری را به روی سرمایهگذاران کوچک نیز باز کرده است.
پلتفرم تامین مالی جمعی صندوقی است که به سرمایه گذاران اجازه میدهد در سهمی از چندین شرکت سرمایه گذاری کنند. بدین ترتیب سرمایه گذاران میتوانند با مبالغ نسبتاً کم، از مزیت سرمایه گذاری در تعدادی از نهادهای مختلف بهره مند شوند.
حتی خلاقانی مانند هنرمندان، نویسندگان و نوازندگان نیز ممکن است از طریق تامین مالی جمعی پول جمع آوری کنند. علاوه بر این، پلتفرمهای تامین مالی جمعی میتوانند سرمایهگذاری در طیف وسیعی از طبقات دارایی، از جمله املاک، سهام خصوصی و غیره را برای سرمایه گذاران فراهم کنند.
یکی از بهترین و معتبرترین پلتفرمهای کرادفاندینگ ایرانی که به عنوان یک تکنیک اقتصادی و عملی سرمایه گذاری فعالیت میکند دونگی است. حداقل سرمایه مورد نیاز برای همکاری با دونگی تنها یک میلیون تومان است. با شرکت در طرحهای دونگی بدون اینکه هیچ کسب و کاری راهاندازی کنید، میتوانید در سود کسب و کارهای مختلف شریک شوید.
جمعبندی
هیچ روش سرمایه گذاری برای همه به یک اندازه مفید نیست. اگر به دنبال بهترین راه برای سرمایه گذاری پولی که به سختی به دست آوردهاید هستید، باید چند مورد را در نظر بگیرید. یکی از مهمترین موارد، قدرت تحمل ریسک است. مثلا بورس، ارز دیجیتال و فارکس بازارهای پر ریسکی هستند. حتی باثباتترین سهام شرکتها نیز میتوانند در دورههای زمانی کوتاه مدت، به شدت نوسان داشته باشند. پس باید این روشها را برای بلندمدت در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: پرسودترین سرمایهگذاری در ایران