اعمال محدودیت ۲۸۰ مگاواتی برق در شهرک‌های صنعتی از اردیبهشت‌

به گزارش بازار، رضا انصاری، مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور امروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره قطعی برق شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: محدودیت‌های برق در برخی شهرک‌های صنعتی کشور از اوایل اردیبهشت‌ماه آغاز شده است.

وی افزود: اعمال این محدودیت‌ها به صورت هفتگی پایش می‌شود و در حال حاضر میانگین هفتگی این محدودیت‌ها در سطح کشور حدود ۲۸۰ مگاوات است.

معاون وزیر صمت ادامه داد: این محدودیت‌ها در همه استان‌ها و شهرک‌های صنعتی به‌صورت یکسان اعمال نمی‌شود و شرایط هر منطقه متفاوت است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان مصرف برق شهرک‌های صنعتی کشور اظهار کرد: طبق آماری که در پاییز و زمستان سال گذشته از وزارت نیرو دریافت کردیم، مصرف برق شهرک‌های صنعتی حدود ۳۰۰۰ مگاوات است که معادل حدود ۴.۵ تا ۵ درصد مصرف برق کشور است.

وی تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی مصرف برق زیادی ندارند، اما نقش بسیار مهمی در اقتصاد و اشتغال کشور ایفا می‌کنند؛ به عنوان نمونه در استان کم‌برخورداری مانند کرمانشاه، مصرف برق شهرک‌های صنعتی حدود ۵۰ تا ۶۰ مگاوات است، اما درصد بالایی از جمعیت شاغل آن منطقه در این شهرک‌ها فعالیت می‌کنند.

انصاری ادامه داد: شهرک‌های صنعتی در واقع نهادهای اجتماعی–اقتصادی هستند که مانند بخش خانگی باید به آن‌ها نگاه شود، چراکه با قطع برق، تاب‌آوری آن‌ها نسبت به بنگاه‌های بزرگ پایین‌تر است و آثار منفی آن بر زندگی مردم به‌سرعت نمایان می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک با اشاره به اشتغال موجود در این بخش بیان کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و صد هزار نفر به صورت مستقیم در شهرک‌های صنعتی مشغول به کار هستند و با احتساب خانواده‌های آن‌ها، بیش از ۴.۵ میلیون نفر از این اشتغال منتفع می‌شوند. این بخش عمدتاً خصوصی و مردمی است و وابسته به منابع دولتی نیست، لذا هرگونه اختلال در فعالیت آن، به اقتصاد مردمی آسیب وارد می‌کند.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم تأمین پایدار برق در شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال، برنامه‌ریزی منسجم و جامع برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی از طریق انرژی خورشیدی آغاز شده است. باور ما بر این است که این هدف کاملاً شدنی است و تاکنون حدود ۲۵۰ مگاوات قرارداد در این زمینه منعقد شده است.

انصاری تأکید کرد: اگرچه بهره‌برداری نهایی از این پروژه‌ها هنوز محدود است، اما روند توسعه در حال پیشرفت بوده و به‌صورت روزانه در حال پیگیری و تقویت این مسیر هستیم.

معاون وزیر صمت درباره هدف‌گذاری نهایی در این حوزه گفت: برنامه‌ریزی ما این است که تا افق ۱۴۰۵، حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد از برق مورد نیاز شهرک‌های صنعتی کشور از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود. خوشبختانه این طرح‌ها از توجیه اقتصادی نسبی برخوردارند، به‌ویژه با راه‌اندازی بورس انرژی.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت گاز صنایع کوچک نیز گفت: در حال حاضر گزارشی از قطع گاز نداشته‌ایم، اما قطع برق در برخی صنایع مانند صنعت سیمان مشاهده می‌شود که در حال مدیریت و پیگیری برای کاهش اثرات آن هستیم.

14 بازدید

قزوین ظرفیت بومی‌سازی تولید پنل خورشیدی را دارد

استاندار قزوین گفت: کارخانه‌های شیشه قزوین قادر به تولید شیشه مخصوص پنل خورشیدی با کیفیتی بالاتر…

بیش از ۳ میلیون تُن کالا در بنادر قشم تخلیه‌ و بارگیری شد

مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم گفت: سه میلیون و ۴۸۵ هزار تُن انواع کالای نفتی…

بورس بین‌الملل در مناطق آزاد تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد گفت: اگر بورس بین‌الملل تا پایان امسال راه اندازی شود، می‌تواند نقش…

دروازه‌های ایزوایکو به روی کشتی‌های غول‌پیکر دنیا باز است

بندرعباس - مدیرعامل ایزوایکو از توان تعمیر سکوهای حفاری و جذب بزرگ‌ترین کشتی‌های نفتی جهان خبر…

آغاز مجدد واردات خودروهای اروندی| تمرکز بر صرفه اقتصادی

فرآیند واردات خودروهای پلاک اروند، پس از چند سال وقفه، با هدف ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقل، افزایش…

هیچ کالای اساسی دولتی در بنادر باقی نمانده است

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: میزان ذخایر کالاهای اساسی کشور اطمینان‌بخش است و هم دولت…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =