آینده طلای سیاه ، تاریک شد

انتظار می‌رود اقتصاد جهانی در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ تنها ۲.۸ درصد رشد کند. به‌استثنای سال‌های بحرانی ۲۰۰۹ و ۲۰۲۰، این پایین‌ترین نرخ رشد اقتصادی از سال ۲۰۰۸ محسوب می‌شود. ابهامات جدی در حوزه تجارت جهانی، تولید صنعتی و سرمایه‌گذاری نشان‌دهنده خطر کاهش بیشتر رشد اقتصادی است و این مسئله تأثیر مستقیمی بر مصرف نفت دارد.

فعالیت اقتصادی به انرژی نیاز دارد: افزایش جمعیت، حمل‌ونقل کالا و تولید صنعتی همگی موجب افزایش مصرف نفت می‌شوند. از سال ۲۰۰۰ به این‌سو، در سال‌هایی که رشد اقتصادی جهانی زیر ۳ درصد بوده، مصرف نفت نیز در پایین‌ترین حد خود قرار داشته است. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که در سال گذشته، مصرف جهانی نفت حدود ۱۰۳ میلیون بشکه در روز بوده است.

نقش تعرفه‌ها در کند شدن تجارت جهانی و مصرف انرژی

اعمال تعرفه‌های جدید بر شرکای تجاری آمریکا در اوایل آوریل ممکن است از هم‌اکنون بر تجارت جهانی کالاهای فیزیکی اثر گذاشته باشد. داده‌های اولیه از حرکت کشتی‌های کانتینری (بر اساس اطلاعات بلومبرگ) چنین نشانه‌ای را می‌دهند. کاهش تجارت جهانی به معنای کاهش حمل‌ونقل دریایی و زمینی، و در نتیجه کاهش اشتغال و سفرهای تفریحی خواهد بود؛ همه این عوامل مصرف نفت را کاهش می‌دهند.

پیش‌بینی رشد اندک در مصرف نفت

با وجود همه این عوامل، مصرف نفت همچنان افزایش خواهد یافت، اما این رشد کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز خواهد بود—هم در سال ۲۰۲۵ و هم در ۲۰۲۶. این بدان معناست که برای سومین سال پیاپی، رشد مصرف جهانی نفت زیر ۱ میلیون بشکه در روز باقی خواهد ماند. در مقایسه، در دو دهه پیش از همه‌گیری، رشد متوسط سالانه مصرف نفت حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز بود.

بیشترین کاهش در نرخ رشد مصرف نفت در آسیا پیش‌بینی شده است. در گزارش ژانویه ۲۰۲۵، انتظار می‌رفت آسیا در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به‌طور متوسط ۰.۷ میلیون بشکه در روز به مصرف خود بیفزاید، اما پیش‌بینی جدید این رقم را به ۰.۵ میلیون بشکه کاهش داده است.

برای سایر مناطق شامل آمریکا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا، تغییرات کمتر چشمگیر بوده‌اند. در مجموع، پیش‌بینی EIA برای رشد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۵، نسبت به گزارش ژانویه، ۰.۴ میلیون بشکه و برای ۲۰۲۶، ۰.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است.

آینده‌ای پرابهام

پیش‌بینی‌های مصرف نفت با عدم قطعیت بالایی همراه است. شاخص‌های پیشرو اقتصادی مانند ترافیک دریایی، حجم بار حمل‌شده با کامیون‌ها، و تعداد مسافران فرودگاهی می‌توانند بینشی از فعالیت اقتصادی واقعی و روند مصرف جهانی نفت ارائه دهند. همچنین، فعالان بازار می‌توانند روند مصرف نفت آمریکا—که حدود یک‌پنجم کل مصرف جهانی را شامل می‌شود—را از طریق گزارش هفتگی وضعیت نفت پیگیری کنند.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

ایرنا



کدخبر:
353070


پریا ابراهیمی

12 بازدید

مجلس بالاخره مقصر اصلی بحران بنزین را معرفی کرد

خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده نه‌تنها بنزین را هدر می‌دهند، بلکه با آلودگی هوا سلامت جامعه را…

اقتصاد ایران جانِ تازه گرفت | دولت پزشکیان شاهکار کرد

افزایش تولید روزانه ۳۸ هزار بشکه‌ نفت از میدان آزادگان جنوبی تاریخ ساز شد.

ثروت گرانبهای ایرانیان به باد رفت

ایران با وجود در اختیار داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز جهان، همچنان با بحران ناترازی انرژی…

محموله عظیمی از سرمایه ملی به کشور بازگردانده شد

فرمانده مرزبانی انتظامی از کشف بیش از یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی جنوب…

جدول قطعی برق امروز تهران ، کرج و سایر استان‌ها (جمعه ۲۷تیرماه)

در اطلاعیه شرکت توزیع برق آمده است: به منظور جبران و تامین بخشی از نیروی برق…

آژیر خطر برای تهران به صدا در آمد ؛ بحران جدی شد

سد لتیان به عنوان یکی از پنج سد اصلی تأمین آب شرب تهران، در شرایط نرمال…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 14 =