آغاز «هفته ترویج علم» با هدف صلح و توسعه پایدار برای شهروندان کره زمین


به گزارش گروه دانش و فناوری، علوم از سال ۲۰۰۱(۱۳۸۰)، دهم نوامبر برابر با ۲۰ آبان ماه را به عنوان «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» اعلام کردند. تاکید بر اهمیت به کارگیری علوم در فرآیند توسعه کشورها و نیز کاهش شکاف میان علم و جامعه از اهداف این برنامه است و تلاش می‌­شود تا توجه مردم را به اهمیت نقش علم در جهت پیشرفت جهان جلب کنند. یکی از دیگر از اهداف روز جهانی علم، بهره‌مند شدن آحاد مردم، بنا به تخصص و مهارت خود از این روز است.

بهره‌مندی آحاد جامعه از ثمرات علم، فناوری و نوآوری، ایجاد بستر و فضای مناسب گفتمان پیرامون تاثیر علم، فناوری و نوآوری بر زندگی روزمره مردم، ایجاد تمهیدات لازم برای بازدیدهای عمومی از موزه‌های علم کشور، معرفی پیشکسوتان و شخصیت‌های علمی برجسته کشور، آشنا کردن دانش‌آموزان با مهارت‌ها و مشاغل علمی، بازدید عمومی از مراکز و نهادهای مؤثر در ایجاد تعامل بین علم، صلح و توسعه و معرفی برخی حوزه‌های علمی- پژوهشی جدید که موجب ارتقاء کیفیت عمومی زندگی می‌شود، از جمله رئوس برنامه‌های هفته ترویج علم است.

مراسم ترویج علم ۱۴۰۳

روز ۱۰ نوامبر (مصادف با ۲۰ آبان‌ماه) به ابتکار یونسکو و شورای بین‌المللی علم به نام روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری شده است و سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم در آستانه «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» از امروز، شنبه ۱۹ آبان‌ماه لغایت پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و مراسم بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم نیز روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه برگزار خواهد شد.

جایزه ترویج علم امسال در ۸ بخش «رسانه»، «روش‌های خلاقانه و نوآورانه»، «محیط زیست (بزرگداشت هنریک مجنونیان)»، «آموزگاران مناطق کم برخوردار (بزرگداشت محمد بهمن‌بیگی)»، «کنشگر عرصه علم و جامعه (بزرگداشت محمد امین قانعی‌راد)»، «ادبیات کودک (بزرگداشت توران میرهادی)»، «انجمن‌ها و نهادهای علمی» و «تلاش پایدار» اعطا می‌شود.

موضوع «عمومی‌سازی علم»، «ترویج علم» و «ارتباط علمی» (science communication) در برگیرنده طیف وسیعی از فعالیت‌هاست که علم و جامعه را به هم متصل می‌کند. اهداف مشترک ارتباط علمی شامل اطلاع‌رسانی به افراد غیرمتخصص در مورد یافته‌های علمی، افزایش آگاهی و علاقه عمومی به علم، تأثیرگذاری بر نگرش‌ها و رفتارهای مردم، اطلاع رسانی سیاست‌های عمومی و تعامل با جوامع مختلف برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی است.

گروه‌های مختلفی از قبیل کارشناسان علمی، روزنامه‌نگاران حوزه علم، هنرمندان، پزشکان و… می‌توانند در ترویج علم ایفای نقش کنند. روز ۱۰ نوامبر (مصادف با ۲۰ آبان‌ماه) به ابتکار یونسکو و شورای بین‌المللی علم به نام روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری شده است.

هدف روز جهانی علم برای صلح و توسعه این است که با پیوند نزدیک‌تر علم با جامعه، شهروندان از پیشرفت‌های علم مطلع شوند. همچنین بر نقش دانشمندان در گسترش درک مردم از خانه ما؛ سیاره زمین برای ایجاد جوامع پایدارتر تأکید می‌کند.

انتهای پیام



منبع

21 بازدید

پیش نیاز مذاکرات دولت پزشکیان با آمریکا و اروپا چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه هم میهن نوشت: شاید بتوان گفت که در ابتدا باید تکلیف این…

پیش از وعده اصلی این مواد غذایی را بخورید

قتصاد۲۴- نتایج بسیاری پژوهش‌ها نشان داده است که خوردن سبزیجات غنی از فیبر، پروتئین یا چربی…

تولید گاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی از ۶۰۰ میلیون مترمکعب عبور کرد

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، غلامعباس حسینی، سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه…

اداره کل راه و شهرسازی استان تهران متقاضیان مسکن ملی را در منگنه قرار داده است!

به گزارش رکنا، یکی از متقاضیان مسکن ملی اسلامشهر پروژه مآب سازه به خبرنگار رکنا گفت: من…

تخصیص ۲۴ هزار قطعه ربع سکه جدید در هفته سوم آبان – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام مرکز مبادله ایران، در هفته جاری سه حراج در…

مردم همراهی کنند تا جریان پایدار گاز حفظ شود

رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور با اعلام مصرف ۴۷۵ میلیون مترمکعب گاز در بخش…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − دو =